• 500 g batátů
  • 1 kg kysaného zelí
  • kus hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • marinovaný či jinak ochucený tempeh
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 150 ml rostlinné smetany
  • olej
  • sůl
  1. Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme.
  2. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí a kysané zelí.
  3. Vše orestujeme a pak doměkka podusíme.
  4. Na pánvi na oleji zprudka orestujeme batáty a přidáme rozdrolený smažený tempeh a ještě chvilku orestujeme.
  5. Vmícháme podušené zelí.
  6. Hořčici smícháme se smetanou a vmícháme do směsí.
  7. Posypeme třeba jarní cibulkou.
  8. Toto jídlo můžeme i zapéct v troubě.
  9. Ideální jídlo s sebou na oběd do práce nebo na výlet.
  10. Můžeme posypat gomasiem nebo opraženými vlašskými ořechy.