- 500 g batátů
- 1 kg kysaného zelí
- kus hlávkového zelí
- 1 cibule
- marinovaný či jinak ochucený tempeh
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 150 ml rostlinné smetany
- olej
- sůl
- Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme.
- Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí a kysané zelí.
- Vše orestujeme a pak doměkka podusíme.
- Na pánvi na oleji zprudka orestujeme batáty a přidáme rozdrolený smažený tempeh a ještě chvilku orestujeme.
- Vmícháme podušené zelí.
- Hořčici smícháme se smetanou a vmícháme do směsí.
- Posypeme třeba jarní cibulkou.
- Toto jídlo můžeme i zapéct v troubě.
- Ideální jídlo s sebou na oběd do práce nebo na výlet.
- Můžeme posypat gomasiem nebo opraženými vlašskými ořechy.